UltimateSensor Mini

UltimateSensor Mini: Compacte Alles in één Monitoring voor een Gezonder & Slimmere woning

Ontdek de UltimateSensor Mini, jouw compacte, allesomvattende oplossing voor het monitoren van de leefomgeving thuis. Deze sensor biedt real-time metingen van CO2, luchtvochtigheid, temperatuur, lichtintensiteit, VOC's en fijnstof, en gebruikt de mmWave sensor om de positie en het aantal personen in de ruimte nauwkeurig te meten. Met een ingebouwde microfoon en speaker ondersteunt de Mini Home Assistant spraakcommando's en biedt het unieke audiofunctionaliteiten, zoals het afspelen van muziek en een alarm.

Gemaakt voor
Mini

Ontdek de UltimateSensor Mini: Een met zorg handgemaakte, Nederlandse creatie, volledig ontwikkeld en vormgegeven voor jouw behoeften.

Speciaal ontworpen voor Home Assistant & ESPHome: De UltimateSensor Mini is speciaal ontworpen om naadloos te integreren met Home Assistant & ESPHome.

Compacte Monitoring voor Een Slimmer Thuis

De Mini meet nauwkeurig alles van CO2-niveaus en luchtvochtigheid tot temperatuur en lichtintensiteit, aangevuld met geavanceerde bewegingsdetectie. Zijn unieke audiofuncties breiden je Home Assistant-ervaring uit met spraakcommando's, muziek en alarmen, alles lokaal zonder cloud verbinding.

CO2 sensor
Temperatuursensor
Luchtvochtigheidssensor
Lux Sensor (Lichtintensiteit)
VOC Sensor
NOx Sensor
Fijnstofsensor (PM)
mmWave Sensor
PIR Sensor
Microfoon
Speaker
Spraakcommando's

Slimme Spraakbesturing en Audiofunctionaliteiten

De UltimateSensor Mini gaat verder dan alleen monitoren; het brengt interactieve spraakbesturing en audiofunctionaliteiten rechtstreeks naar je leefomgeving. Uitgerust met een ingebouwde microfoon en speaker, maakt de Mini het mogelijk om via Home Assistant spraakcommando's te gebruiken voor het bedienen van je slimme huisapparaten, zonder tussenkomst van de cloud. Of je nu het licht wilt dimmen, de temperatuur wilt aanpassen of een vraag hebt, de Mini staat klaar om te luisteren en te reageren.

Daarnaast opent de geïntegreerde speaker een wereld van mogelijkheden voor het afspelen van muziek, het uitzenden van belangrijke meldingen of het functioneren als een alarm. Of het nu gaat om het starten van je ochtendplaylist, het krijgen van een waarschuwing bij ongebruikelijke activiteit, of het wakker worden met een alarm, de UltimateSensor Mini verrijkt je dagelijkse routine met rijke audio-ervaringen, allemaal beheerd via Home Assistant.

Mini
Ok nabu, zet woonkamer lamp aan
Oké, ik zet de woonkamer lamp aan
Ok nabu, open de gordijnen
Oké, ik open de gordijnen

Live Tracking: Tot 3 Personen met mmWave Technologie

De UltimateSensor Mini brengt bewegingsdetectie naar een nieuw niveau met geïntegreerde mmWave-technologie. Deze sensor is in staat om de beweging, positie, en het aantal personen binnen een ruimte tot op 6 meter nauwkeurig te detecteren en analyseren. Hierdoor kun je niet alleen de aanwezigheid van personen vaststellen, maar ook hun locatie en bewegingspatronen inzichtelijk maken.

Hoewel de Mini geen aparte PIR-sensor heeft zoals de standaard UltimateSensor, biedt de geavanceerde mmWave-technologie een allesomvattende oplossing voor bewegingsdetectie. Dit voegt een niveau van precisie en veiligheid toe aan je smart home, met het gemak van compacte plaatsingsmogelijkheden.

UltimateSensor Mini: Compact, Veelzijdig & Toekomstgericht

De UltimateSensor Mini biedt nauwkeurige, directe metingen van cruciale parameters zoals CO2, luchtvochtigheid, temperatuur, lichtintensiteit, VOC's, en gebruikt geavanceerde technologie om de aanwezigheid en het aantal personen te detecteren. Ondanks zijn compacte formaat, mist deze sensor niets in functionaliteit en voegt zelfs unieke audiofuncties toe, zoals Home Assistant spraakcommando's, muziek en alarmfunctionaliteit, dankzij de ingebouwde microfoon en speaker.

De kracht van de Mini ligt in zijn gestroomlijnde ontwerp en de mogelijkheid tot software-upgrades via ESPHome en Home Assistant, die ervoor zorgen dat je apparaat continu verbetert. De Mini biedt de flexibiliteit om te evolueren met toekomstige software- en hardwareontwikkelingen. Zo blijft de UltimateSensor Mini een dynamische en aanpasbare keuze voor je slimme huis. De Mini is uitgerust zonder Ethernet-aansluiting.

Mini

Ontworpen voor Veelzijdige Plaatsing

De UltimateSensor Mini verhoogt de flexibiliteit in je slimme huis met een veelzijdig ontwerp dat zowel voor muurmontage als voor vrijstaande plaatsing geschikt is. Hoewel deze versie niet standaard wordt geleverd met een muurbeugel, is hij perfect aangepast voor eenvoudige installatie op elk oppervlak of locatie binnen je woning. Of je nu kiest voor een prominente plaatsing aan de muur of de voorkeur geeft aan een subtiele, vrijstaande setup, de UltimateSensor Mini integreert naadloos in je leefomgeving.

Mini

Leef Slim,
Leef Veilig,
Leef Gezond

Adem Zuiverder: CO2-Niveaus Onder Controle

De CO2-sensor in de UltimateSensor Mini houdt voortdurend de CO2-niveaus in de lucht in de gaten. Dit is cruciaal voor een gezonde leefomgeving. Als de CO2-niveaus te hoog worden, kan dit leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en een verminderde concentratie. Met de UltimateSensor Mini kun je eenvoudig meldingen instellen om te weten wanneer het tijd is om een raam te openen voor frisse lucht.

VOC
Adem Gemakkelijker: VOC-Meting voor Luchtkwaliteit

De VOC-sensor detecteert vluchtige organische stoffen in de lucht, die afkomstig kunnen zijn van schoonmaakproducten, verf en andere bronnen. Te veel VOC's kunnen de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden en ademhalingsproblemen veroorzaken. De UltimateSensor Mini geeft je real-time informatie over de VOC-niveaus, zodat je de luchtkwaliteit in je huis kunt verbeteren.

Optimale Luchtvochtigheid voor Comfort en Gezondheid

De luchtvochtigheidssensor meet de vochtigheidsgraad in je huis. Een goede luchtvochtigheid is essentieel voor comfort en gezondheid. Te droge lucht kan leiden tot irritatie van de luchtwegen en een verhoogd risico op infecties. Met de UltimateSensor Mini kun je de luchtvochtigheid nauwlettend in de gaten houden en aanpassen voor een gezondere leefomgeving.

Optimale Temperatuur voor Welzijn

Een constante en optimale kamertemperatuur is belangrijk voor je welzijn. De temperatuursensor in de UltimateSensor Mini zorgt ervoor dat je altijd comfortabel bent. Het helpt je om te weten wanneer het tijd is om de verwarming aan te zetten of een raam te openen voor verkoeling.

Schone Lucht voor een Gezonder Leven

De fijnstofsensor in de UltimateSensor Mini meet de concentratie van kleine deeltjes in de lucht die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het geeft je waardevolle informatie over de luchtkwaliteit en kan helpen bij het verminderen van blootstelling aan potentieel gevaarlijke stoffen.

Veiligheid en Comfort met Bewegingsdetectie

De UltimateSensor Mini gebruikt mmWave-technologie voor geavanceerde bewegingsdetectie, waarmee niet alleen beweging wordt waargenomen, maar ook het type en de snelheid ervan. Ideaal voor energiebesparing en veiligheid, stuurt de Mini onmiddellijk meldingen bij ongebruikelijke bewegingen, zodat je altijd op de hoogte bent, waar je ook bent.

Beheers Je Woonklimaat met Geavanceerde Automatisering via Home Assistant

De UltimateSensor Mini werkt vlekkeloos samen met Home Assistant, waardoor je direct inzicht krijgt in een reeks essentiële metingen.

Wat de Mini onderscheidt, is zijn capaciteit voor geavanceerde automatiseringen. Stel je voor dat je prompt een notificatie krijgt als CO2-niveaus kritiek worden, waarbij de Mini suggereert een raam te openen voor ventilatie. Of dat je gealerteerd wordt wanneer fijnstof of VOC-niveaus onveilige waarden bereiken. De Mini geeft je de tools in handen om proactief je woonklimaat te beheren en direct in te grijpen indien nodig.

Met de UltimateSensor Mini heb je volledige controle over je leefomgeving, en biedt het de sleutel tot een intelligenter, gezonder en comfortabeler thuis.

Home Assistant App

Klaar voor elke uitdaging. De modulaire structuur van de UltimateSensor Mini is ontworpen om te voldoen aan jouw behoeften. Verken de mogelijkheden van de Mini vandaag nog.

Standaard in begrepen:

Microfoon

De ingebouwde microfoon in de UltimateSensor Mini brengt spraakbesturing naar je slimme huis. Gebruik eenvoudige spraakcommando's om Home Assistant te bedienen, waardoor je moeiteloos interactie hebt met je huisautomatiseringssysteem, zonder enige fysieke interactie.

Speaker

De speaker van de UltimateSensor Mini biedt een rijkdom aan audio-opties, inclusief muziekweergave, aangepaste alarmen, en Text-to-Speech (TTS) functionaliteit. Zet tekst om in spraakberichten voor duidelijke communicatie of herinneringen, waardoor de Mini een essentiële, veelzijdige toevoeging wordt aan je slimme huis.

Licht Sensor Module

De BH1750 Lux Lichtsensor Module biedt nauwkeurige metingen van lichtintensiteit, waardoor je een helder inzicht krijgt in de omgevingsverlichting.

Luchtkwaliteitsensor VOC- en NOx-waarden

De SGP41 Luchtkwaliteitsensor kun je VOC- en NOx-waarden meten, waardoor je inzicht krijgt in de luchtkwaliteit om je heen en de mogelijke aanwezigheid van verontreinigende stoffen.

CO2, Temperatuur en Luchtvochtigheid

De SCD41-sensor biedt nauwkeurige metingen van CO2-niveaus, temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor je de luchtkwaliteit in je omgeving kunt bewaken en ervoor kunt zorgen dat je altijd in een comfortabele en gezonde ruimte verblijft.

Instelbare LED-melding

Dankzij de ingebouwde WS2811 LED in de UltimateSensor kun je visuele signalen toevoegen aan je slimme systeem. Pas de LED-kleur aan om belangrijke meldingen of gebeurtenissen in je leefomgeving te signaleren.

MMWave Bewegingssensor

De UltimateSensor Mini is uitgerust met de Hilink HLK-LD2450 mmWave-sensor, die de aanwezigheid, positie en bewegingssnelheid van tot drie personen binnen een bereik van 6 meter kan onderscheiden en drie zones kan identificeren. Het modulaire ontwerp van de Mini maakt het mogelijk om, indien gewenst, de mmWave-sensor te te upgraden naar toekomstige, meer geavanceerde mmWave-sensoren, zonder de noodzaak de gehele eenheid te vervangen. Dit zorgt voor ongekende flexibiliteit en zorgt ervoor dat je apparaat altijd bij de tijd blijft met de nieuwste bewegingsdetectietechnologie.

Fijnstofmeter (Optioneel)

De Sensirion SPS30 fijnstofmeter meet de concentratie van deeltjes in µg/m³ en de grootte van de gemeten deeltjes, inclusief PM1, PM2.5, PM4 en PM10. Vanuit het oogpunt van luchtverontreiniging is het erg belangrijk om PM1 te onderscheiden. De kleinste deeltjes dringen het gemakkelijkst ons bloed binnen, terwijl grotere deeltjes (vooral die boven 2,5 µm en dichter bij 10 µm) door ons ademhalingssysteem worden opgevangen. Deze sensor heeft ook een zelf reinigend mechanisme ingebouwd.

Veel gestelde vragen

Wat meet de UltimateSensor Mini precies?

De UltimateSensor Mini biedt een uitgebreide monitoring van je leefomgeving, met metingen van: - Lichtintensiteit voor een helder inzicht in omgevingsverlichting. - VOC's en NOx voor luchtkwaliteitsinzicht. - CO2, temperatuur, en luchtvochtigheid voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast beschikt de Mini over geavanceerde mmWave-technologie om beweging en de aanwezigheid van personen te detecteren en te analyseren.

Hoe integreer ik de UltimateSensor Mini met Home Assistant?

De UltimateSensor Mini integreert moeiteloos met Home Assistant via WiFi. Hierdoor is het gemakkelijk om je slimme huis te beheren en te monitoren.

Kan ik de UltimateSensor Mini buiten gebruiken?

Net zoals de standaard UltimateSensor, is de Mini ontworpen voor binnengebruik en niet geschikt voor buitentoepassingen.

Kan ik de UltimateSensor Mini zelf uitbreiden met extra modules?

Ja, de UltimateSensor Mini is modulair ontworpen. Je kunt de optionele modules, zoals de MMWave Bewegingssensor en Fijnstofmeter, op elk gewenst moment upgraden en eenvoudig vervangen in je UltimateSensor Mini voor extra functionaliteit.

Wat is de stroomvoorziening voor de UltimateSensor Mini?

De UltimateSensor Mini kan worden gevoed via een USB-C aansluiting, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is met de meeste moderne voedingsbronnen.

Heeft de UltimateSensor Mini een ingebouwde LED en waarvoor kan ik deze gebruiken?

Ja, de Mini bevat een ingebouwde LED die geprogrammeerd kan worden voor verschillende doeleinden, zoals visuele meldingen of sfeerverlichting, afhankelijk van de luchtkwaliteit of andere gemeten parameters.

Wat betekent het dat de UltimateSensor Mini zelfkalibrerend is en waarom is dit belangrijk?

Zelfkalibrerende functies in de Mini zorgen voor de precisie en betrouwbaarheid van metingen zonder de noodzaak voor handmatige kalibraties. Dit maakt de Mini gebruiksvriendelijk en zorgt voor consistente prestaties over tijd.

Technische specificaties

Netwerkverbinding
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n (2.4 GHz), ondersteunt WPA/WPA2-beveiliging.
Sensoren
Meet CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, lichtintensiteit (lux), en VOC's (vluchtige organische stoffen). Uitgerust met mmWave-radar voor geavanceerde bewegingsdetectie en ruimtebezetting. Ingebouwde microfoon en speaker voor spraakcommando's en alarmen, aanpasbaar via Home Assistant.
Detectieafstand
mmWave tot 8 meter. Geen PIR-sensor aanwezig.
Temperatuurmeting
Van 0 °C tot +50 °C met een nauwkeurigheid van ±0.5 °C.
Display
Geen display aanwezig.
Kabellengte
USB-C voedingskabel van 3 meter.
Voeding
Via meegeleverde USB-voedingsadapter.
Operationele Classificatie
IP20 (geschikt voor gebruik binnenshuis).
Afmetingen
128 x 59 x 41 mm
Software
Volledig geïntegreerd met Home Assistant, inclusief ondersteuning voor firmware-updates via OTA (Over The Air).
Montagemogelijkheden
Kan zowel vrijstaand als met een optionele muurbeugel worden geïnstalleerd.
Extra
LED-indicator voor visuele signalen en alerts.
Mini